Snorkelen Ibiza

Ibiza snorkelenIbiza, wie wordt er niet blij van. Rustige parelwitte stranden en kristalhelder water. En laat dat nu ideaal zijn om te gaan snorkelen. Het rijke onderwaterleven, zoals mooi gekleurde koraalbanken en grote scholen vissen, zijn een lust voor het oog. Snorkelen op Ibiza wordt een ervaring om nooit te vergeten. Ibiza heeft een kustlijn van zo’n 200 kilometer en bezit veel baaien en eilandjes. Er zijn zo’n 150 plekken waar vandaan gedoken en gesnorkeld kan worden.

Duikscholen

Voor de beginners zijn er heel veel duikscholen op Ibiza. Deze enthousiaste duik-instructeurs werken met de materialen die voldoen aan alle eisen en waarborgen je veiligheid. Doordat zij een jarenlange ervaring hebben en de wateren op hun duimpje kennen, kunnen zij je de mooiste plekjes laten zien, zodat elke duik een nieuwe ervaring is. Voor de beginners is het duiken en snorkelen aan de kustlijn wel veiliger.

Bekijk nu de beste Ibiza vakantie aanbiedingen

Temperaturen van het zeewater

Ibiza kent erg aangename zee temperaturen. In juli en augustus is de temperatuur van het water circa 27°C en in de eerste maanden van het jaar is het niet kouder dan zo’n 13°C.

Locaties om te duiken en snorkelen op Ibiza

snorkelen ibiza

Cap Llibrell
Een eiland, dichtbij de kust, waarnij het duiken op 4 tot 5 meter diepte begint.

Islas Bledas
Dit is een eilandengroep, die vanwege de ligging, niet door heel veel duikgroepen bezocht worden.
Hierdoor is het onderwaterleven nog erg ongerept waardoor het zeker de moeite waard is om te bezoeken.

El Caballo
El Caballo is een onderwaterrif met aan beide zijden een koraalmuur met een flinke lengte, zo’n 20 tot 25 meter.

La Catedral
La Catedral is een beroemde grot, met een rotsachtige bodem en een felblauwe uitgang.