Wandelen Ibiza

Ibiza wandelen

Als je denkt aan Ibiza, denk je vaak aan zon, zee en strand. Maar ook aan uitgaan en leuke feesten in mooie clubs. Wat je niet meteen zou verwachten is dat Ibiza ook een prachtige bestemming is voor een wandelvakantie. Mooie routes over mooie bergachtige paden bijvoorbeeld, kun je ook vinden op Ibiza.

Langs de kust

Je kunt je dus prima vermaken op het strand, maar je kunt het strand ook anders beleven door er langs te wandelen. Zo krijgt wandelen op Ibiza een totaal andere dimensie. Mooie zonsondergangen beleef je al wandelend langs de mooiste strand en. Je kunt heerlijk genieten van mooie voorbereide routes of zelf je routes uitstippelen om de mooiste onontdekte plekjes te leren kennen.

Bekijk nu de beste Ibiza vakantie aanbiedingen

Voor iedereen

De routes die je kunt wandelen op Ibiza zijn in verschillende talen beschikbaar en op verschillende niveaus, zodat iedereen kan genieten van het wandelen. Denk aan wandelingen van 2 tot 5 uur. Voor de beginners zijn het duidelijk aangegeven paden met duidelijke omschrijvingen. Ben je al geoefend wandelaar, dan kun je op de meer onontgonnen paden terecht. Wandelen over rotskusten en door de mooiste bossen, waar de routes niet direct zijn aangegeven. De wandelingen zijn niet alleen verschillend in lengte maar ook in hoogte. Stijgen en dalen van 0 tot 300 meter is mogelijk.

wandelen ibizaUitrusting

Als je eenmaal besloten hebt te gaan wandelen op Ibiza, zorg er dan voor dat je geoefend bent en dat je in ieder geval goede enkelhoge schoenen hebt, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Zorg voor een goedzittende rugzak die niet te groot is, en neem voldoende water mee. Een extra paar sokken en (blaren)pleisters zijn geen overbodige luxe. Een zonnebril en/of zonneklep of -pet en u bent klaar om te gaan. Heeft u aan alles gedacht, dan begint het genieten.